Kivihelmiä riipuksiin

29.9.2007

Ensin pari tilaustyötä, samanlaiset häkitety helmet kuin tuossa pari postausta sitten. Materiaalina siis 0,8mm sterlinghopealanka sekä puolipyöreä lanka 14mm musta sardonyx helmi, huom. todellakin 14mm tarkistin oikein ;), sekä vahanauha jossa liukusolmut.
Näitä on kiva tehdä.




Sitten villipitsiakaatti kuparilla häkitettynä. Lanka on 0,8mm kuparilankaa. Ihanan pehmeää verrattuna pk-hopealankaan. Tämä on omasta mielestäni kaunis.
Kivihelmi on muuten lähtöisin Nanasta, ( terkkuja vain Vipalle ) jossa käväisin viikolla helmiä hypistelemässä ;) Helmi on 20mm pullea tabletti.



Lisäys vielä näin illalla;), riipus jälleen, nyt Satuhelmen Villipitsiakaattia ja kuparilankaa.
Jos Nanan villipitseissä on hurjan ihana kiilto, ovat nämä Satuhelmen villipitsit maitomaisen utuisia, kauniita molemmat omalla tavallaan. Olen tainnut löytää kilpailijan pietersiitille. Vaikka on kyllä sanottava, että tälläkertaa Satuhelmen pietersiittinauha oli kyllä mahtava, monta sinistä kiveä, kiiltäviä ja sitä välkettä oioioii!!!

Käväisinpäs ostoksilla

24.9.2007

Tuo koru jos muistatte tuolla, silloin ihmettelin, että mistä saisi soutachea. Ei silloin löytynyt, ei edes Ankka löytänyt suuresta ameriikan maasta. Tänään sitten pakkasin makramee kirjan kassiin ja lapset autoon ja käänsin auton nokan tuonne Porin kaupungin suuntaan. Siellä kävin sitten Porin nauhassa ja napissa. Varovaisesti kysyin kirjaa esitellen, josko heiltä löytyisi kyseistä artikkelia... yllätys oli jokseenkin suuri kun vastaus oli, että minkäs väristä olisi tarve. Ostin sitten kahta sävyä, valkoista josta tämä koru on tehty, sekä vaalean maitokahvin sävyistä, josta sitten myöhemmin jotain.



Tämä alempi kuva on taas mitä on, kaula on huono paikka kuvattavaksi itse ja rupsahtanutkin jo ;), mutta siitä näkee nyt millainen koru on kaulalla. Tämähän olisi vallan ihana morsiamen koru.



Tässä lähikuvaa tuosta matskusta. Nauhan sisällä on kaksi narua ja ne on päällystetty tuollaisella kalanruoto 'neuleella'


Tässä yläkuvassa olen vetänyt tuolta sisältä näkyviin nuo kaksi narua.

Aherruksen tulos

22.9.2007

Tuossa kun sain tuon nuorimmaisen nukkumaan päiväunille, iski inspiraatio.
Ensimmäisenä esittelyyn astelee pietersiittinugeteista tehty rannekoru. Tämä on kyllä lemppari kivi. Rannekoru on vähän räyheän kokoinen ;)



Seuraavana vuorikristallikukkia, tsekkiläisiä fasettirondelleja kirkkaina ja granaatin sävyisenä ja hopeoitu putki vaijeriin pujotettuna. Lukkona hopeoitu kukkalukko.



Viimeisenä vanhimman tyttären koulukaverille syntymäpäivälahja kaulakoru, lilaa vahanauhaa, fancyjaspista ja solmuja, siinäpä se kaikessa yksinkertaiseuudessaan ;)

"Tuliaisia" amerikan maalta

21.9.2007

Ankka tuossa käväisi tuolla suuren rapakon takana ja ennen lähtöään heitti minua s-postilla josko kiinnostaisi kimppautuminen FMG:n merkeissä, koskas siitä nyt tulis kieltäydyttyä???
Nämä on nyt sitten niin tuoreita, kun Ankka tuossa kävi ne minulle tipauttamassa vajaa tunti sitten, kuvaan piti tietysti nämä kaunokaiset saattaa heti.



Kuva on taas mitä on, pitää hommata sitä lisävalaistusta pikkuhiljaa. Kuvassa vasemmalta oikealle. Tsekkiläisiä fasettirondelleja sävy pink/peach koko on 4x8mm, samoin tsekkiläinen fasettirondelli sävy granaatti koko 3x6mm(tää on pikkasen upea nauha), seuraava samoin kuten edellä mutta kirkas, seuraavana on ametisti ovaaleja7x8mm, seuraavat mv-helmiä valkoisia ja mauven sävyisinä, sitten ovaaleja vuorikristalleja, sitten kaiverrettuja vuorikristallikukkia, 10mm fancy jaspis nauha ja viimeisenä pietersiitti nugetteja.

On siinä taas vähäksiaikaa jotain ;) Nuo vuorikristallikukat oli vähän pettymys, mut vaan vähän ;)

Jälleen riipus ja harmitus..

Minulla oli vielä pätkä kultadubleeta laatikon kätköissä. Edellisen riipuksen onnistumisen johdosta, päätin ja uskaltauduin kokeilemaan kultadubleeta 'häkittämiseen'.
Kivi on tuntematon, luultavasti jotain jaspista. Tilasin FMG:lta joskus kapussisekoituksen ja tuo on siitä sekoituksesta. Ja nyt sitten se harmitus, kerran pihdit lipesivät ja aaargh... tietysti lankaan jälki. Muuten tykkään tästä kyllä. Ripustusta en vielä ole päättänyt.

Harrastuksen mielekkyys

19.9.2007


Olen usein miettinyt mitä järkeä tässä helmeilyssä oikein on?! Kivaa tämä on ainakin ja on ihanaa tehdä kauniita esineitä.
Mutta välillä kun ajattelen rahamäärää joka helmiin uppoaa, iskee paniikki.
Jos vielä olisi markat käytössä en varmasti koruja tekisi, jos ajatellaan, että esim. nauhallinen ihania Prehniittejä maksaa melkein 11€ eli pyöreästi 66 markkaa, tai vuorikristallit pikkaisen päälle 17€ nauha eli karkeasti 103 markkaa ja hopeasta nyt puhumattakaan, metri 0,8mm hopealankaa maksaa pauttiarallaa 4,50€, eli karkeasti 27 markkaa, ja metrillä hopealankaa ei paljon juhlita.

Kuinkahan moni meistä helmihulluista tekisi koruja, jos todellakin olisi vielä markat käytössä??? Tai tekisi varmaan, mutta materiaalit taitaisivat olla hieman erit.
Itse kun olen kotihoidontuella kotona, niin ei sillä rahalla kyllä paljon helmiä osteta, kun pitäisi sillä jotain muutakin saada.

Nauhakorut ovat yksi vaihtoehto, joihin olen nyt satsannut enemmän, toisaalta taloudellisista syistä, mutta kyllä olen oikein kunnolla niihin hurahtanutkin ;). Harmi vain, ettei suomesta saa kuin vahanauhaa tai pitäisi varmaan mennä johonkin nauhaliikkeeseen kurkkimaan vaihtoehtoja.

Siemenhelmet eivät paljon maksa, mutta niiden kanssa tuhraaminen on sitten oma lajinsa, vaikka niilläkin saa kyllä mahdottoman upeita koruja aikaan. Monet ihmiset eivät ole halukkaita maksamaan siemenhelmikoruista, vaikka työmäärä on usein moninkertainen muihin koruihin verrattuna. Arvostan korkealle näitä helmeilijöitä, jotka tekevät korunsa siemenhelmistä.

Minulle tulee keväällä täyteen 3 vuotta tätä helmeilyharrastusta, aloitin siemenhelmillä ja pikkuhiljaa olen siirtynyt hopeaan ja korukiviin ja nyt sitten nyöri on tullut lisäksi, tämä on todella monipuolinen ja mielenkiintoinen harrastus.

Helmi häkkiin

18.9.2007

Olen usein ihaillut Outin blogissa kauniita riipuksia, piti sitten itsekin koettaa :)0.8mm hopealankaa, musta akaatti. Ohje on tuolta. Tein kyllä enemmän ulkomuistista ja sen on näköinenkin ;). Ripustin sen vahanauhaan ja tein yhden josephinen solmun tuohon riipuksen kiinnitykseksi.

Välipalaa

17.9.2007

Kun foliohelmi ongelma ei kiertynyt mielessä auki, tein välipalaksi kännykkäkorun itselleni ;), en ollut ennen huomannutkaan, että puhelimeeni sellaisen saa. Kyllä nyt kelpaa ;). Hopeaa ja prehniittiä ynnä akvamariinia, tuo prehniitti on niin kauniin vihertävän keltainen.


Oikeastaan tuo ongelma foliohelmien kanssa ei aukea siksi, kun ajatukset häiriintyvät kuivausrummusta ;). Olen yrittänyt etsiä jotain vertailevaa tietoa rummuista mutta *plääh*, ei niistä mitään vertailuja löydy. Ja niitähän on vino rivi kodinkoneliikkeissä, valitse siinä sitten paras päältä :O
Mies kun ymmärtää paremmin tuota elektroniikkaa, on hänkin aivan H-moilasena noista koneista, saati sitten minä. Minulle nyt tietysti riittäisi, että sillä kuivuu pyykki ja tietysti nopeammin kuin narulla.
Mutta tänään olen sen verran oppinut, että siinä pitäisi olla kosteuden tunnistimet.
Ei kuulkaas siskot ole helppoa tämäkään taas ;)

Minulla on ongelma...

... nimittäin olisi idea ja tarpeet, vahanauhaa ja helmiä, vaan näistä tarpeista niissä helmissä on liian pienet reiät :(. Siis kyseessä on foliolasisydämet, olen jo pitempään pyöritellyt niitä tuossa, että teen niistä nyörikorun vaan EIHÄN niistä pikku-pikku rei'istä mahdu vahanauha läpi, pöh. Kun siis eihän niitä reikiä voi suurentaa vai voiko, onko joku koettanut??? Määrä helmissä vain on hieman knafti eli pilalle ei sais kokeilun vuoksi mennä.

Kotielämästä sen verran, että ajokoira oli aivan onnessaan eilen, kun pääsi ensimmäistä kertaa yöksi taas sisään kesän jälkeen. Sillä on kyllä kunnon lämmitettävä koppi, mutta kyllä koiraa on silti surku ulkona pitää. Terrieri on jo muutaman ajan yönsä sisällä viettänytkin, sen koppi ei ole talven kestävää mallia.

Kiitos

16.9.2007

Olette taas niin kivasti käyneet kommentoimassa ja ihanasti löytäneet tänne bloggeriinkin :)
On niin kiva saada myönteistä palautetta näistä nyörikoruista, kun vähän epävarma olen niiden ulkomuodoista välillä.
Nämä kukat ojennan teille ystävät!

Ranteeseen ja kaulaan

Perjantaisen härdellipäivän jälkeen eilinen menikin rauhoittuessa, tai noo kodinkoneliikkeissä kierrellessä ja käteen ei jäänyt mitään.
Aloitin kyllä jo eilen aamusella tätä rannekorua, värjättyä jadea, sävy fuksia, vahanauhaa ja hopeoitu tuollainen linkki tai putki mikä lie ;). Tänään aamulla sen sitten sain valmiiksi, ei aivan onnistunut yksilö, saanee purkutuomion.



Sitten seuraavana tänään syntymäpäiviään viettävälle pienelle tytölle, tuolle sisareni 4 vuotiaalle kaulakoru. Vahanauhaa ja lasisydän. Nämä Villihelmen värjätyt vahanauhat ovat vähän turhan kovia, solmut pitäisi saada tiukoiksi ja sitten korusta tulee koppura :(


Tällaista tälläkertaa, palaillaan :)

Phuuh

14.9.2007

Kyllä se vain tämäkin päivä siitä järjestyi :)
Amullinen puhelinsoitto rengasliikkeeseen selvitti paljon ja helpotti kummasti aikatauluttamista. Sain itseasiassa rauhallisen aamupäivän kotona ja vasta vanhimman tytön kotiin saavuttua, lähdimme purkamaan päivän sumaa. Rengasliikkeesä ei kauan nokka tuhissut, kolme miestä ahersi puoli tuntia ja johan oli uudet tassut autossa :) Sitten kauppaan ja lemmikkieläinliikkeeseen ja kävin vielä kodinkoneliikkeesäkin kysäisemässä kuivausrummun hintaa, voi elämä 500€, taitaa jäädä haaveeksi. Kyllähän noita nyt tietysti halvemmallakin saa. No pitää katsoa...
Isännän autokin saatiin lentokentältä rautatieasemalle, kiitos äidilleni, joka ajeli sen paikasta A paikkaan B. Olishan minun ollut vähän hankala ajaa kahta autoa samaan aikaan.

Pääsin vieläpä hyvissäajoin kotiin lämmitys puuhiin. Nyt on mukavan lämmin kun uuneissa on ollut valkeat, ulkona onkin kovin kylmä, tihkua sataa ja tuulee... hrrr...
Koruja en ole nyt ehtinyt ajatusta pidemmälle saattelemaan, mutta kyllä niitäkin taas valmistuu.

Näitä kauniita kukkakuvia löytyy muuten tuolta

Nyt kyllä hikeä pukkaa...


Tämä päivä meinaan, huh...
En tainnut kertoakaan, että pari viikkoa sitten autosta paukahti rengas kauppareissulla, meni tiellä ollut rauta läpi renkaasta. Noo ei siinä mitään, vararengasta alle ja matkanteko jatkui. Tytär 4v. kyllä oli hieman huolissaan, kun kysyi 'Äiti, miten me nyt päästään kotiin?'
Onneksi renkaat olivat jo valmiiksi aivan entiset, niin ei harmittanut niin paljon, kuin jos oilisivat olleet uudet. NO... isäntä sitten rengasliikkeeseen seuraavana päivänä uutta rengassarjaa hakemaan, kun oli soitellut ja kysellyt josko löytyy.... juu löytyy, tänne vaan... Auto oli jo nostettu ylös, pyörän pultit löysätty toiselta puolelta, kun kuului... heiii nää renkaat on 60 ja nuo hyllyssä olevat on 65 ei ne käy näille vanteille..... No voi per... Ei siis muuta kuin pultit takaisin kiinni auto alas ja ollaan kauniisti ajeltu vararenkaalla pari viikkoa....
TÄNÄÄN minun pitää nyt sitten mennä rengasliikkeeseen hakemaan ja vaihdattamaan ne renkaat.... no ei siinä mitään jos se olisi vain tuo, eeeiii, eheii, sitten pitää hakea miehen auto lentokentältä,( hän meni tänään työmatkalle) viedä se rautatieasemalle tuohon naapurikaupunkiin. Mies tulee myöhään yöllä, jolloin tulee juna mutta ei enää lentokonetta. Käydä ruokakaupassa, käydä lemmikkieläinliikkeessä hakemassa hamsterille uusi juoksupyörä, ettei se kalva yöllä häkkiään. Pakkaa sekoittaa se, että vanhin tytär pääsee klo 12 koulusta ja silloin sitten pitäisi olla kotona, eli aikataulutusta tälle päivälle pukkaa hien lisäksi ;)

Ensimmäinen tuotos bloggeriin

13.9.2007

Tällaista tarjoilen teille nyt. Hopeaa, vahanauhaa ja puuhelmiä. Hopeasta tehty spiraaliketju johon liitetty vahanauha jossa makrameella erilaisia solmuja, seassa vielä puuhelmiä. Liukusolmu pitää huolen että koru sopii jokaiselle. Nuo pienet tupsut tuossa liukusolmujen vieressä ovat vielä harkinnassa, josko näkevät sakset ;)

Te jotka olette bloggerin kanssa enemmän toimineet, saako tuota kuvaa mitenkään kirjoituksen jäkeen??? Olen kääntänyt ja vääntänyt vaan ei onnistu, vai onko minulla jokin sokea piste joka ei nyt asiaa jummarrrra???
Kiitos neuvoista, Petra ja Heidi, onnistuin siirämään kuvan, jipiii!!!

Haasteen sain

Kitos vain Rauni ja Vilijaana. Sain siis tällaisen hasteen
''Tehtävänanto':Kerron mitä minulla on päälläni, kun saan tämän haasteen. Tämän jälkeen valitsen 5 ihmistä, jotka haastan tekemään saman. Heidän tulee, myös kirjoittaa nämä säännöt blogiinsa. Linkitän haastamani ihmiset, tämän kirjoituksen loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikoihinsa haasteesta ja tästä kirjoituksesta.''

Vastaus: Musta T-paita jossa kirkkaan vihreä EB-logo, vaaleansiniset farkut, harmaat sukat, valkoiset rintsikat ja valkoiset pikkarit.

Minä heitän osaltani haasteen eteenpäin Katrille, Ankalle, Pipsalle, Selmalle ja Heliselle


Hauskaa muuten välillä näiden lapsien kanssa :). Aamulla komensin 1v5kk neitiä syömään kauniisti ja lopettamaan sen suttaamisen, vastaus kuului okei!!! Meinasin vetää aamuteet väärään kurkkuun :D

Terrrvee kaverrriit!!!

11.9.2007

Kuten huomasit et tullutkaan vuodatuksen Helmien viemään, vaan bloggeriin. Muutin *hih*... toivottavasti jaksat edelleen seurailla koruiluani täällä bloggerissa.
Vuodatus siis alkoi tökkimään oikein runsaalla kädellä. On minulle bloggerissa ennenkin blogi ollut, varmaan silloin ihan eka, kun blogiuraa aloitin.
Mut hei eiks oo hieno pohja?? Mistäköhän tämän löysin ei muistu enää mieleen.
Huomenissa varmaan tulee korujakin näytille asti tänne. Nyt toivottelen hyvät yöt, kauniita unet ja makeat painajaiset, kuten Karvinen sanoi ;)


Nyt sitten mättää tuo vuodatus taas



Taidan kyllä todellakin tehdä tämän muuton tänne bloggeriin, vuodatuksessa tökkii taas kuvien esiin tulo. Onhan se nyt vähän hassua esitellä koruja jos niistä ei saa kuvia näkyviin ;)
Voisinha sitä välillä tuulettaa tätä bloggaamistakin kunnolla, jospa toisin tähän bloggaamiseen vähän muutakin kuin vain koruja. Jokapäiväistä jutustelua asiasta ja asian vierestä.

Blogin etsintää

8.9.2007

Kun taidot eivät riitä oman kotisivun perustamiseen ja ylläpitämiseen pitää etsiä näistä ilmaisblogeista se toimivin.
Minullahan on ollut blogi pitkään Vuodatuksessa, mutta nyt se on alkanut taas takkuamaan niin paljon, että muutto on edessä. Katsotaan nyt onnistuuko muutto tänne vai onko paikka jokin muu.