Kuinka yöunet tekevät ihmeitä

31.10.2007

Olen viimeiset kuusi vuotta nukkunut erittäin rikkonaisia yöunia, sitä ne lapset teettävät. Muuten helppoja lapsia, kunhan nukkuisivat yönsä. Siis viimeiset kaksi viikkoa olen nukkunut erityisen huonosti. Nuorimmaiselle tulee hampaita ja lisäksi vielä flunssa kiusana. Nuku siinä sitten. Illalla varustin nuorimmaisen nasoliinilla, supolla ja nuhanenätipoilla nukkumaan ja sainkin nukkua heräten vain yhden kerran. Olen kuin uusi ihminen. Kahdenviikon päänsärky tekee kyllä tosissaan ihmisen hulluksi. Minulla kun ei aina tiedä johtuuko se särky huonosta kilpparin hoitotasapainosta, vaiko väsymyksestä vai mistä. Tälläkertaa väsymys oli syyllinen.

Heii.. olen helmikauppoja vilkuillut tänään silläsilmällä.. :)

Taidan palata ennenkuin huomaattekaan.

Ja huom. blogin ulkonäköä on uudistettu, vaikka talvi tekeekin tuloaan haluan vielä kesää muistella :) Blogin pohja on lähtöisin tuolta, siellä on kovasti kauniita pohjia.

Puhti ja inspiraatio poissa

29.10.2007

Ei viitsi eikä jaksa, siinäpä ajatukset päällimmäiset. Tämä akka on nyt rutistettu kuiviin. Inspiraation lähde on hukassa ja pää tyhjä paitsi särystä :/
Pidän blogitaukoa, en sitten tiedä kuinka pitkään, alkaa tuntumaan siltä ettei myyjäisistäkään tule yhtään mitään tällä menolla. Pitäkää ystävät korublogit pystyssä tällä välillä ;) Palaan kun siltä alkaa tuntumaan.



Muoks. No nyt onnistuin tuon blogin nimen vaihtamaan ja se maksoi sitten noiden kaikkien muiden sivutekstien katoamisen. PÖH!!

Ongelmia

27.10.2007

Siis nyt ei käsitä millään miksi ihmeessä en saa tuohon blogin ylätunnisteesee lisättyä kuvaa, tai laittaisin tuohon blogin nimen lukemaan kruusatummalla tekstillä, vaan kun ei sitten millään suostu onnistumaan, pöh. Tuonne myyntiblogiin onnistuin sen muuttamaa, kun kokeilin sinne vaan tähän ei sitten millään. Jos joku on viisaampi, kiitollisena otan neuvoja vastaan :)

Ongelma nro 2, lapsella halloween naamiaiset koulussa torstaina ja ei mikään pukuehdotus kelpaa. Noita-akka eiii, prinsessa eiii, peppi pitkätossu eiiii ja monet muut ei ja eiiii. Ole tässä sitten kaikkitietävä ja osaava äiti, huh-huh!

Lukkoja odotellessa

25.10.2007

Tämä koru odottelee lukkoa, mahdollisesti ensiviikolla sellaisen tähän saan. Kimppatilaus Bali Handmadelta pitäisi saapua.
Materiaalina on sterlinghopea ja ilmeisesti fossiilijaspis, siksi ilmeisesti, kun en ole itsekään varma. Kivet ovat Satuhelmen kiitospussukasta. Eli jos joku on viisaampi kuin minä näiden kivien suhteen, huutakoon hep! Kivet ovat mielestäni kovasti kauniita.



Pari kuvaa kivien yksityiskohdista. Kauniita kuvioita, eikö totta.




Muoks. Aikani kun googlasin, kiitos Magsille ja Julialle tuosta toisesta helmen nimestä, niin päädyin siihen että kivet ovat Fossiilikorallia. Fossiilijaspis on mustapohjaisempaa ja kuviot ovat erilaisia. Täällä esimerkki fossiilikorallista ja täällä fossiilijaspista.

Aivan varmasti miesten tekeleitä...

23.10.2007

...siis lasten turvaistuimet. Meillä kun on kolme lasta, olen jo pidempään miettinyt tuon nuorimmaisenkin siirtämistä takapenkille. Ei oikein pidä matkustamisesta autossa etupenkillä, kun muut lapset ovat takapenkillä Tuli tuossa sitten hyvä tarjous turvaistuimesta, joka on todellisuudessa sitten myöhemmin myös turvavyöistuin, siispä minä ostin sellaisen.

No miten sitten miehet liittyvät tähän?? NO katsokaas meillä on autona Volvo V70, kymmenisen vuotta vanha ja sehän nyt ei maailman pienin auto ole sisätiloiltaan, vaan sovitappas kolmelle lapselle vaadittavat turvaistuimet turvavyöistuimet ja koroketyynyt autoon niin oletkin mestari. Tai siis istumet mahtuvat ei siinä mitään, vaan koetappas laittaa turvavyöt kiinni, kun EIHÄN SINNE VÄLEIHIN MAHDU KÄSI. Miksi hemmetissä niiden istuinten ulkomitat ovat niin valtaisat?? Eikö kenellekään suunnittelijalle ole tullut mieleen suorittaa yksinkertaista mittaustoimenpidettä, siis kuika iso on kahden turvavyönlukon väli. Jos suunnittelija olisi nainen mittaus olisi suoritettu!!! Turvakorokkeet ja -istuimet menevät noiden lukkojen päälle, laita siinä sitten lukko kiinni.

Nyt sitten ihmettelette, että miksi ostin uuden turvaistuimen tuolle nuorimmalle, meillä on ollut käytössä ensimmäiselle lapselle hommattu Britaxin istuin ja se on aivan valtavan leveä. Sen asentaminen takaistuimelle olisi ollut aivan hullun hommaa, vaikka eipä tuo uusikaan ole kuin kolme senttiä kapeampi, mutta senteistä tässä nyt onkin kyse.

Siispä turvaistuinten suunnittelijat seuraavaksi mitta käteen ja mitataan se tila mihin sen istuimen olisi tarkoitus sopia ja jätetään vähemmälle se vauhtiraitojen suunnittelu niihin istuimiin. Käytännöllisyys hyvät herrat on avaisana, siinä ei istuimen upea ulkonäkö paljon silmää hivele, kun joudut muutamankerran päivässä hampaat irvessä murjomaan turvavyön lukkoon. Puhumattakaan siitä, että sitä istuinta käytetään hyvässä lykyssä 12 vuotta!!!

Mitä on tullut opittua

22.10.2007

Siis aiheesta digikuvaus :)
Otin kuvia eilisestä rannekorusta ja tässä näette eron. Kuvia ei ole muuten käsitelty kuin rajattu ja terävöitetty, valoisuudet ja kontrastit ovat täysin kameran ansiota.




Ja mainittakoon, että kamera ei ole mikään huippu luokan peli, vaan 4.1 megapikselin kamera. Nyt kun noita digikuvaus kirjoja olen lukenut, olen löytänyt omasta kamerastamme mm valkotasapainon, josta siis saa säädettyä värintoistoa riippuen kuvaushetken valosta, eli aurinko, varjo, hehkulamppu, loistelamppu, manualinen ja automaatti.

Ylläolevista kuvista siis tämä alempi on nyt uusilla opeilla napattu. Eli valkotasapainosta on valittu loisteputki, valoisuutta on lisätty (kamerasta löytyy sellainen kuin EV compensation) ja tietysti käytössä on super Macro.

Super Macroa olen käyttänyt aina, ongelmana on lähinnä ollut pimeät kuvat, joita on joutunut käsittelemään runsaasti. Tästä kuvaparista käy nyt hyvin ilmi, miten pienellä säädöllä kuvasta tulee paaljon parempi.

Tuo ylempi kuva on sama kuin edellisen postauksen kuva, postaukseen olen vain joutunut kuvankäsittelyllä lisäämään valoisuutta ja kontrastia.

Jo olemassa olevista tarpeista tehtyä

21.10.2007

Helmien vetovoima on niin suuri, että kaivoin vähän aikaa tarvikelaatikkoa ympäri ja löysinkin muutamia tarpeita joista sain tehtyä pari rannekorua.
Kokeilin kahta eri tapaa solmia tuota helmisilkkiä ja en nyt sitten tiedä kummasta tavasta enemmän pidän... hmmm..
Ensimmäisessä versiossa käytin tuota samaa tapaa, kuin tuossa edellisen postauksen setissä eli kahdella langalla näin, materiaalina 6mm helmiäislasihelmet ja hopeoidut osat.



Toisessa rannekorussa käytin sitten toista tapaa eli tätä, Helmetistäkin tutun mdmB:n tekemää ohjetta. Hänellä on muuten monta muutakin ohjetta, joten käykääpäs kurkkaamassa. Ohjeisiin pääsee tästä.
Mutta sitten takaisin koruun, materiaalina on käytetty helmisilkin lisäksi Swarovskin crystalcurve helmiä, sävy on oranssiin vivahtava, sekä tässäkin hopeoidut osat.


Nämä korut ovat alkusoittoa tulevien joulumyyjäisten korutulvalle ;) . Tai no en nyt mitään mahdottomia läjiä koruja ajatellut tehdä, jo olemassa olevat ja muutamia sitten lisää, hillittyä kaunista maltillisesti.
Olen muuten opiskellut omatoimisesti digikuvausta ja herttinen olen löytänyt kamerasta monta uutta juttua, niiden soveltaminen käytäntöön onkin sitten oma lukunsa ;)

Ei koskaan jne...

19.10.2007

Nyt saa sitten tulla koppaamaan minua päin näköä :D. En nyt enää muista kenen blogissa olen sanonut, etten koskaan tule tekemään solmittua helminauhaa.
Noooo... tein nyt kuitenkin :D. Tai eihän tätä lasketa, eihän, kun ei noi oo makeanvedenhelmiä ja ei oo käytetty french wireä :)
Mutta pakko myöntää kivaa oli tehdä, tulee varmasti tetyä toistekin.
Materiaalina siis HelmiQ:n ihanat soikeat helmiäislasihelmet ja kullatut osat. Ja on siellä korvakorutkin.

Muita töitä

16.10.2007

Osaan minä muitakin käsitöitä :D kuin helmitöitä. Piti sitten puikkoihin tarttua, kun helmiä ei nyt sattuneesta syystä saa koruiksi asti. Viimeissä Novita lehdessä oli uudesta Kuura-langasta tehdyt baskeri-tyyppinen hattu ja kaulaliina. Kynsiä alkoi aivan kauheasti syyhyämään ja kaupasta oli haettava Kuura-lankaa. Eilen sitten aloitin ja tässä on tulos. Todella nopea tehdä ja ihan kivan näköinen, sinänään ihme, koska minun päähäni ei kyllä sovi minkään näköinen pipo saati hattu.


Puikkoja pitäisi kilkutelle vielä lisääkin, kävin kirpputori kierroksella ja löysin itselleni aivan ihanan villapaidan jossa kuitenkin on liian lyhyet hiat, ilmeisesti se on sen takia kirpputorille joutunutkin, on tainnut olla edellisellekin omistajalle hiat lyhyet, koska täysin pitämättömältä pusero vaikuttaa. Siis puseroon pitää kutoa resorit hiansuihin.

Tästä tuu taas yhtään mitään!

13.10.2007

Päässä pyörii ideoita vaikka millämitalla, vaan mahdollisuudet niiden toteuttamiseen ovat yhtäkuin zero. Rahamassi huutaa tyhjyyttään ja seuraavaan 'tilipäivään' on vielä aikaa. Kuinka näin toivoisikaan omistavansa visan, vaan ei, kun olet kotona lasten kanssa niin ei heltiä visaa, vaikka olisit kuinka tunnollisesti raha-asiasi hoitanutkin. Helmiä ja tarvikkeita pitäisi saada.

Ideoita siis olisi ja suunnittelenkin kovaa vauhtia joulumyyjäisiin koruja. Suunnitelmissa olisi tehdä malli 'halpa' kaulakoruja helmiäislasihelmistä ja hopeoiduista osista ja sitten niiden rinnalle mallia arvokas makeanvedenhelmistä ja hopeisista osista samanlaisia koruja. Ja tietysti rannekoruja ja korvakoruja ja kivihelmistä koruja samalla periaatteella.

Olin muuten lentää pyllylleni, kun selasin Anttilan kuvastoa eilen ja näin TÄMÄN, kuinkas moni teistä helmeilijöistä on solminut sydämellä helminauhaa kauniista helmistä ja hopeisista osista vaan oletteko myydessänne osanneet työstänne pyytää riittävästi???
Tuota kaulanauhaa tuskin on suomalainen käsityöläinen solminut, vaan työn on tehnyt joku halvemman työvoiman maassa. Hinta on melkoinen ja kuinkahan paljon kyseinen solmija tuosta saa, epäilen ettei suuriakan summia :(. Helmet kyllä ovat kauniit, sen mitä tuosta kuvasta nyt käy ilmi.

Kuningas

12.10.2007

Tulihan se taas sieltä vihdoin, nimittäin korunteko innostus :)
Viimeaikoina olen lähinnä vain pyöritellyt helmiä ja ihmetellyt. Eilen kun tein tuon jaspiskorun, se iski. Sahasin kuparista lenkkejä ja aloin punomaan kuningasketjua, pätkä valmistui jo illalla ja tänään sitten lisää, väliin 10mm fancyjaspis helmiä kierteisillä linkeillä ja tässä tulos.



Lukko on omaa käsialaa myös, olen sen ennenkin sanonut, mutta sanotaan taas, kupari on ihana materiaali, lämmin sävyinen ja pehmeä.

Jaspista ja kuparia

11.10.2007

Tuossa kesällä vai olikohan se jo kevättä tilasin Helmetin FMG-kimpassa rannekoruelementtejä jotka ovat jaspista. Olen niitä pyöritellyt usein, vaan aina ne palaavat tarvikelaatikon kätköihin. Sahasin tuossa kuparista lenkkejä jokupäivä, vaan ei sitten iskenyt ketjun tekokaan ja lenkit päätyivät kukka ketjun pätkiksi ja jaspisten seuraan tähän koruun.


Törkeän hankala kuvattava, nuo jaspis pötkylät ovat oikeasti ihan nättejä, sommittelin niitä joskus hopean kanssa yhteen vaan eivät mielestäni sopineet, kupari istuu paremmin.
En kyllä ole varma jääkö koru tähän muotoon,( itselle liian pitkä) vai muokkaanko.

Totta se on

8.10.2007

Pietersiitti on jäänyt kakkoseksi, eilen pietersiittejä katselin mielessäni korun teko, vaan pietersiitit eivät kuiskineet minulle mitään. Villipitsiakaatit sen sijaan viekoittelevasti kuiskivat ja päätyivät tälläkin kertaa rannekoruksi, hieman edullisempaan versioon tuosta minun omasta rannekorustani.
Eli metalliosat ovat hopeoituja. Tuo sydänhelmi on tämä, nappasin siitä vain tuon ripustuslenkin pois ja porasin reiät molempiin päihin. Helmethän ovat jälleen kerran ihania Satuhelmen villipitsiakaatteja, halkaisijaltaan 20mm.



Omaan koruuni olen täysin rakastunut, se on painava, mutta ei liian, kivet ovat ihanan lämpöisiä ihoa vasten. Ja koru on näyttävä!

Koru on myyty

Lemppari kirjojani

7.10.2007

Aloin tuossa listaamaan lemppari kirjojani. Hömppäromaanien puolelle menee ;)
Lemppareihin kuuluu ehdottomasti seuraavat, kaikki Nora Robertsit on tullut ahmittua ja aina kun kirjastoon ilmestyy uusi, koristaa se vähän aikaa yöpöytää. Danielle Steel on toinen suosikki. Michael Palmerin sairaala miljööseen sijoittuvat trillerit on myös lukulistalla, toinen sairaalamiljööseen sijoittuva lempparikirjailija on Robin Cook, Patricia Cornwellin Kay Scarpetta romaanit on myös kahlattu läpi. Torey Haydenin kirjoja on myös lukulistalla. Mary Higgins Clark on myös lemppari kirjailijoita. Välillä menee pitkiä aikoja etten lue mitään ja sitten taas monta kirjaa muutamassa päivässä. Kotimaisista kirjailijoista muistuu nyt mieleen, lähinnä nuorempana, on tullut luettua Kaikki Anni Polvan romaanit. Enni Mustosta on tullut luettua, Kaari Utriota vähän, jotenkin raskassoutuista tekstiä ;). Seuraavaksi ajattelin koettaa kotimaisista Pirjo Tuomista hänellä on tänne Satakuntaan sijoittuvia romaaneja.

'Ai äm in laav'

5.10.2007

Kyllä näin on päässyt käymään, eilen miltei pureksin kynsiäni kun Satuhelmen tilaus ei tullutkaan vaikka kaiken järjen mukaan olisi *hui*. Tänään postilaatikossa suorastaan säteili kirjekuori jossa oli muunmuassa villipitsiakaatteja, jotka kyllä pahasti keikuttavat pietersiittien valta-asemaa tämänhetkisenä lempikivenäni.



Villipitsiakaatti tabletteja 20mm, harjattu iso balin hopeasydän ja pieniä balin kukkia välihelminä, niistä muodostui tällainen rannekoru. Tämä on minun, minun.... MUN!!



Kuvausrekvisiittana toimivat isännän harrastuksen, eli metsästyksen, jäänteet. Kauniit sulat ovat sinisorsan sulkia.
Jostain pitää hankkia hieman isompi lukko... hmmm...

Joki

4.10.2007

Sain hyppysiini tiistaina Jane Myrskyn taidelasihelmen, sitä olen nyt sitten hivellyt ja kehitellyt ideaa, olihan minulla idea jo ennen helmen saapumista, vaan sitten mielikuvitus teki häränpyllyt ja korusta muotoutui hieman erilainen kuitenkin.
Korussa on valkeita makeanvedenhelmiä, ametisteja, kullan sävyisiä makeanvedenhelmiä, sekä yksi musta akaatti ja vielä pikkuruisia mikrohelmiä kullan värisinä nekin.
Tuo yksi akaatti oli sitten vaikea laittaa yksin tuolle toiselle puolelle, olisin niin mielelläni laittanut sen myös toisellekin puolelle, se symmetria katsokaas ;), vaan taitaa olla parempi näin.



Katsokaa kuinka kaunis Janen helmi on, mietein korulle pitkään nimeä ja yhtäkkiä se valkeni, Joki, tuo ametistin sävyinen raita on kuin joki, joka uurtaa uomaansa.

Myyjäisten esivalmistelua

2.10.2007

Yleensä kun valmistautuu myyjäisiin, jää pakkaus ynnä esittely materiaali aivan viimetippaan, siis yleensä. Nyt kun ei oikein inspiraatio iskenyt korujen tekoon, tein esittelyyn liittyvää materiaalia.
Kaulakoruihin ja rannekoruihin ajattelin tuollaiset taivutettavat niitillä kiinnitettävät lappuset ja korvakorut saa noihin yksinkertaisiin kortteihin, jotka käyvät myös käyntikorteista. Lappuihin voi myös kirjoittaa korun hinnan.
Materiaalina on 200g kerman sävyinen, kevyesti röpöpintainen kartonki, joka meni vielä kivuttomasti läpi tulostimesta.

Olipas välillä kiva tehdä koulutusta vastaavaa 'työtä'!

Jouluun valmistautumista

1.10.2007

Päätin sitten kerrankin olla ajoissa tuon tulevan joulun kanssa. Lähinnä joulun alle sijoittuvia myyjäisiä silmällä pitäen väänsin muutaman kännykorun ja tuli yksi riipuskin tehtyä. Muutamia kaulakoruja on suunnitteluasteella sekä rannekoruja.

Ensin siis ne kännykorut, jämähelmiä ja tuli joku aivan iskemätön nauhakin avattua. Kännykoruissa killuu vaihdellen pietersiittiä, sardonyxiä, botswananakaatteja, prehniittiä, ocean jaspista ja korumetallia.




Riipus pitää sisällään melkoisen möllykän turkoosia, sterlinghopeaan kiedottuna. Itse henkilökohtaisesti pidän enemmän turkoosista jossa olisi enemmän tuota ruskeaa. Myyntiin siis menee tämäkin. Laitoin kaksi kuvaa toisesta näkee vähän kokoa kun olen napannut kuvan kädessä.