Välillä koruakin

19.1.2008

On enimmäkseen aika viimeaikoina kulunut saumurin ja ompelukoneen seurassa ja syy siihen on tämä, mutta nyt piti tarttua helmiin ja kyllä... pitkästä aikaa myös neulaan ja lankaan, tämä menee lahjaksi eräälle nuorelle neidille.
Rannekoru on tehty siemenhelmistä Herringbone-tai Ndebelestitch eli kalanruotopistolla. Metalliosat ovat hopeoidut. Yksi asia minua kiusaa, miksi tuo kiertää??? Kiristinkö liikaa lankaa vai mikä lienee syynä.



Itselle olen tekemässä samaista korumallia myös, mutta kirkkaista hopeasisuksellisista siemenhelmistä.

Helmispinneri

7.1.2008

Kun tekee helmikukkia, on oiva apuväline helmispinneri. Tuollaiseen ruusuun joka tuossa edellisessä postauksessa oli, menee tuhoton määrä helmiä. Niitä ei yksinkertaisesti pujoteta siis yksikerrallaan lankaan, vaan spinnerillä. Tein tuollaisen spinnerin Maikin ohjeella, muuntaen sitä hieman. Laitoin mehupillin tilalle värikynän josta oli se väritikku ottanut ja lähtenyt lomalle ;). Mutta muovissa on se ongelma että helmet tulevat sähköisiksi, siispä etsimään puista vaihtoehtoa kipoksi. Ja taas sellainen löytyi Maikilta. Ja tällainen siitä tuli:








Kuumaliimalla vain tuollainen puinen puikko kipon pohjaan kiinni ja kanteen reikä, jolloin helmet säilyvät spinnerin sisällä turvassa pikku kätösiltä.

Kukkia talven keskelle

6.1.2008

Tai siis kukka :)
Tuossa ennen joulua tilasin itselleni joululahjaksi French flower kirjoja ja niitä olen sitten opiskellut tässä ja jotain yrittänyt valmiiksikin tehdä.
Tässä yksi yritelmä, valkoisista siemenhelmistä kyhätty ruusu. Parantamisenvaraa on vielä paljon. Ensitöikseni pitääkin kurkata tuolta Maikin kaupasta noita värillisiä lankoja, jotka sulautuvat paremmin kukkaan kuin tuo hopeanvärinen.



Tunnistaako siitä ruusun??

Blogeissakin olen vieraillut, olen vain jättänyt ihanat korunne kommentoimatta, anteeksi kaikille, lupaan parantaa tapani :)