Vappua

30.4.2008

HAUSKAA VAPPUA

kaikille lukijoilleni ja helmeilykavereille!

Ps. onkos joku muu päässyt tänään Helmetti-foorumille? Mää en pääse... yhyyy!!

Keskeneräistä

14.4.2008

Vanha sanontahan menee, ettei keskeneräistä työtä saa näyttää keskenkasvuisille ja hulluille, mutta tehän ette ole kumpaakaan?! ;D Joten tässä esimakua siitä, mitä olen tekemässä.
Tuosta on tulossa kaulakoru sitten joskus, tässä nyt tyrkkää kaikkea väliin eli taitavat helmeilyt jäädä vähemmälle taidan palata syksymmällä asiaan.
Mutta siis asiaan, malli on tuosta Lisa Kan kirjasta poimittu, spiraali, triangeli ja mikrohelmillä toteutettuna. Hirvittävän hidasta tehdä, mutta toivottavasti sitten lopputulos korvaa vaivan.



Vielä toinen kuva lähempää.



*****************

Spiral-pattern from Lisa Kan's book. So slow to do, but I hope that it's worth it. It's going to be necklace, I hope, now I must say bye bye to beads for some time, I will see you maybe in the fall. I'm going to move into a new house, during this spring and summer.

Minikokoista

10.4.2008


Onneksi kuvat ovat hieman isommat kuin todellisuus, vai mitä sanotte näistä ;)
Tuli postineidin kantamana tuollainen kirja, Lisa Kan: Bead Romantique ja nyt sitten olen täällä aivan lääpälläni ja tietysti jotain jo piti päästä testaamaankin.
Ovathan nuo aivan pikkiriikkisiä, mikrohelmillä ja siemenhelmillä tehtyjä, lehti ja kukka, nyt pitää saada lisää mikrohelmiä...
Kirja pitää sisällään upeita romanttisia koruja, eivät ole todellakaan mitään yhdenillan huitaisuja, jokainen ohje taitaa syödä aikaa useamman illan. Nyt sitten pitää katsastaa kotimaisten helmikauppojen tarjonta, josko niistä löytyisi kirjan ohjeisiin materiaaleja.

******************

I received a new beadingbook Lisa Kan: Bead Romantique, and I had to try some....

Äitikoruja taas...

8.4.2008

On tainnut jäädä vaihde päälle ja sama vaihde...
Taas tuli tehtyä äitikoruja, kestäkää minua ;). Ensimmäisessä on Swarovskin cosmic-renkaita papuketjua ja kolme Swarovskin bicone kristallia. Kolme lasten lukumäärän mukaan ja niissä väreinä tietysti lasten syntymäkuukauden värit.
Alunperin olisin halunnut toteuttaa korun pelkillä cosmic-renkailla, mutta niistä ei löydy värejä joita haluaisin. Nyt sitten symbolisesti kristallinkirkkaat cosmic-renkaat, kuten lapsikin on kristallinkirkas jokaisen äidin mielestä syntyessään tähän maailmaan.



Sitten seuraava äitikoru ...
Kolmen värisiä Swarovskin kristallibiconeja ja hopealukko ja on siellä siemenhelmiäkin välissä, yksinkertaisesti vaijeriin pujoteltuna.


Ja sitten viimeisenä, eipäs enää olekaan äitikoru vaan ensimmäisiä koruja mitä olen tehnyt, löysimpäs jostain kätköistä. Siemenhelmistä tehty kukkanauha, näitä tuli silloin kauan sitten tehtyä muutamia, pitäisköhän taas hmmm....



*****************

Again motherbracelet, actually two of them. Made of Swarovski crystal and sterlingsilver.
Last is one of my first beadworks.

Summertime

7.4.2008

Sain ahaaelämyksen, ensin oli tällainen kippo puolillaan erivärisiä delicahelmiä ja lankaa ynnä neula.....



Sitten niistä delicoista muotoutui tällaisia kaunokaisia :)....



Seuraavaksi kuvaan asteli vähän lisää tarpeistoa, nahkanauhaa, metallisia välihelmiä, nauhanpäät ja lukko....



Ja nämä kun liitettiin yhteen, muodostui tällainen koru...



Silloin kun minä kävin koulua oli muodissa sellaiset simpukka-kaulakorut, minä en sellaista koskaan omistanut *juu olen jäänyt sitten paljosta paitsi*. Tämä jotenkin muistuttaa sellaista.
Tämä on minun kesäkaulakoruni.

*******************

My summernecklace :), made of delica's, metalbeads and suede

Sanatarkistus

Viimeaikoina on tullut paljon roskapostia kommentteihin, jottette vahingossa ennenkuin ehdin niitä poistamaan, klikkaa mitään viruksia sisältäviä linkkejä, lisäsin sanatarkistuksen kommentteihin, jaksakaa näpytellä :)

*************

I have received lot of spam lately, so I added wordverification on komments.

Lucitea lisää

5.4.2008

Muoks klo 18,35 lisäsin yhden kuvan lisää tuonne alemmas

Nythän näitä syntyy aivan itsestään :)
Tämänkertaisessa korussa on herringbone-pistolla tehty kaulanauha, materiaalina 10/o kokoiset siemenhelmet. Kaulanauhaa koristaa hieman toisessa sivussa lucite-kukka. Kuva ei tee korulle oikeutta, tämä on todellinen kaunotar, vaikka itse sanonkin.

Jääkukka


Alakuvassa vielä kukka lähempää.


Lisätäänpäs vielä ständikuva, sain tuon köyhännaisen ständin tehtyä ja korun kuvattua siinä, näkyy tässä hyvin miten kukka asettuu kaulalla, paitsi ettei koru ole aivan noin pitkä kuin kuva antaa ymmärtää.


****************

Necklace, made of herringboneweave and lucite-flower.

Odottavan aika on pitkä

2.4.2008

Tuolta BeadinPath nimisestä helmikaupasta, kun tilasin noita lucite-helmiä ennen pääsiäistä, meinasi usko loppua kesken, ettei se paketti tule koskaan. Vaan tänäänpäs se kirje oli postilootassa *jippii* ja katsokaapas näitä



Odottaessa eräs koruidea kyti mielessä ja osittain sen teinkin jo aiemmin, vain nämä kukka ja lehtihelmet lisäsin tänään.
Simppelisti nahkanauhassa kuparista rengas, jossa perhonen ja kukka.

Perhosten aika

**********
By the way, I have found out that I have visitors around the world, so I try to remember write in english few words.
Pendant made of copper and lucite beads, decorated with copperbutterfly.