Pakko vähän hehkuttaa

29.12.2007

Siis nyt jos joku miehen puolikas erehtyi sivuilleni, niin lukee tämän sitten aivan omalla vastuullaan ;).

Tuossa kun tuota kolmatta tytärtä odottelin pari vuotta sitten, törmäsin kummalliseen kapistukseen nimeltään kuukautiskuppi, rätit siis kertis sellaiset, eivät ole mitenkään miellyttävät käyttää, vai miten on siskot? Päätin silloin että kunhan nämä 'iki-ihanat' kuukautiset sitten taas alkavat niin tuollaisen kyllä hommaan. Aikaa kului reilu vuosi ja sieltähän se täti punainen saapui kylään ja kerran jos toisenkin. Tuossa joulun alla mieleeni palasi taas tämä kuppi ja marsseinkin apteekkiin ja kupin hommasin. Ja uskottekos siskot, en pois vaihda. Hyvästi kertikset, hyvästi ohivuodot, dunkkis jne... Pientä harjoitusta kupin käyttö kyllä vaatii, mutta vapaus on kuulkaas se avainsana. Minulla kun noita lapsukaisia on kolme, niin aina joskus joutuu yöllä nousemaan ylös hyssyttelemään ja kuinkas silloin tädin ollessa kylässä aina käykään??? Hups, oho sieltä sitten lorahtikin aimo loraus, ei kun siteen vaihdolle. Vaan kupin kanssa, senkus painut maate takaisin.

Hurahdin sitten kunnolla, katsokaa mitä tein :)). En ainakaan henkilökohtaisesti näin alkuun uskalla aivan yksin kuppiin luottaa.


Kestositeitä siis, tuo tumma on normaali side, seuraava on iso pikkuhousunsuoja ja seuraava pieni pikkuhousunsuoja.


Pikkuhousunsuoja se pieni siis yksinään. Näitä käyttääkin paljon mieluummin kuin kertiksiä, ovat kauniimpia.
En olisi itsestäni ikinä uskonut, minä kertakäyttökulttuuria vastaan, vaan näinpäs kävi ;)

8 kommenttia:

Papu kirjoitti...

Hear! Hear! Tykästyin itsekin kovasti kuppiin, mutta nyt olen pari vuotta ollut taas kertakäyttöisten varassa, kun en oikein kierukan kanssa uskalla käyttää kuppia (se joillain harvoilla on saanut aikaan kierukan poistumisen). Se on aivan mielettömän hyvä keksintö, mullakin oli sen kanssa yhdessä just tuollaisia pestäviä pikkuhousunsuojia.

Merith kirjoitti...

Päteviä ovat. Mie käytän kanssa pelkästään kuppia ja tuhnupäivinä kestositeitä. Eipähän ole enää kutinaa ja kirvelyä. Kolme neljä vuotta olen käyttänyt pelkästään kestoja:)

Minya kirjoitti...

Hauska lukea, että olet löytänyt kupin. Se on loistokeksinto. Itse tutustuin kestositeisiin ja phsiin vasta nyt kierukan laiton ohessa. Ihanaa kun ei tarvitse käydä kaupassa rättihyllyllä enää ikinä.

Olethan jo pistäytynyt kuukuppikunnan nettisivuilla? http://www.kuukuppikunta.net/

Raija kirjoitti...

Tässä vain suren etten kupista tiennyt jo 20v sitten, tai mielellään jo ennen. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kyllähän kupin hinta vähän kirpaisi, mutta vuodessa kertissiteisiin menee enemmän. Ja todellakin nyt ei tarvii notkua kaupan sidehyllyllä ja etsiä sitä omaa merkkiä. Mua varsinkin ärsyttää noissa siteissä nuo siivekkeet, nykyisin ei tahdo saada mitään sidettä enää ilman siivekkeitä. Siis siivekkeissä sinänsä mitään vikaa mutta nuo ei toimi noissa kertiksissä, ne on aina rutussa ja irtoo ja, ja...
Kyllä joo pistäytynyt olen kuuppikunnan sivuilla, sieltä hankein tietoa ennen kuin kupin ostin. Ja ongelmatilanteisiin tuntuu löytyvän sieltä apua.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin oon tosta kupista juttua kuullu ja lukenu ja kaikki on ollu pelkkää positiivistä.
ootpa nättiä siteitä tehny...:)

Anonyymi kirjoitti...

Blogini lepää muutaman päivän salasanan takana. Sen saa lähettämällä sähköpostia:)
jantta68@netti.fi

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita siteitäpä olet ommellut:-) Mua kiinnostais myös tuo kuppi hankkia, mutta nuo kestositeetkin on niin kauniita ja kivoja käyttää, että en kyllä kertiksiä enää käytä:-) Hauskaa kestoilua vaan! Lähdenpä katselemaan tekemiäsi koruja..

Raija kirjoitti...

Kiitos maria h. mulle jäi into päälle ja siteitä valmistui ehkä pikkusen paljon ja edelleen olis hinku ommella, mihinköhän ne kaikki oikein sitten laittais??