Aivan varmasti miesten tekeleitä...

23.10.2007

...siis lasten turvaistuimet. Meillä kun on kolme lasta, olen jo pidempään miettinyt tuon nuorimmaisenkin siirtämistä takapenkille. Ei oikein pidä matkustamisesta autossa etupenkillä, kun muut lapset ovat takapenkillä Tuli tuossa sitten hyvä tarjous turvaistuimesta, joka on todellisuudessa sitten myöhemmin myös turvavyöistuin, siispä minä ostin sellaisen.

No miten sitten miehet liittyvät tähän?? NO katsokaas meillä on autona Volvo V70, kymmenisen vuotta vanha ja sehän nyt ei maailman pienin auto ole sisätiloiltaan, vaan sovitappas kolmelle lapselle vaadittavat turvaistuimet turvavyöistuimet ja koroketyynyt autoon niin oletkin mestari. Tai siis istumet mahtuvat ei siinä mitään, vaan koetappas laittaa turvavyöt kiinni, kun EIHÄN SINNE VÄLEIHIN MAHDU KÄSI. Miksi hemmetissä niiden istuinten ulkomitat ovat niin valtaisat?? Eikö kenellekään suunnittelijalle ole tullut mieleen suorittaa yksinkertaista mittaustoimenpidettä, siis kuika iso on kahden turvavyönlukon väli. Jos suunnittelija olisi nainen mittaus olisi suoritettu!!! Turvakorokkeet ja -istuimet menevät noiden lukkojen päälle, laita siinä sitten lukko kiinni.

Nyt sitten ihmettelette, että miksi ostin uuden turvaistuimen tuolle nuorimmalle, meillä on ollut käytössä ensimmäiselle lapselle hommattu Britaxin istuin ja se on aivan valtavan leveä. Sen asentaminen takaistuimelle olisi ollut aivan hullun hommaa, vaikka eipä tuo uusikaan ole kuin kolme senttiä kapeampi, mutta senteistä tässä nyt onkin kyse.

Siispä turvaistuinten suunnittelijat seuraavaksi mitta käteen ja mitataan se tila mihin sen istuimen olisi tarkoitus sopia ja jätetään vähemmälle se vauhtiraitojen suunnittelu niihin istuimiin. Käytännöllisyys hyvät herrat on avaisana, siinä ei istuimen upea ulkonäkö paljon silmää hivele, kun joudut muutamankerran päivässä hampaat irvessä murjomaan turvavyön lukkoon. Puhumattakaan siitä, että sitä istuinta käytetään hyvässä lykyssä 12 vuotta!!!

3 kommenttia:

Taika von Peppendorff kirjoitti...

Loistavaa Raija, jälleen puhut asiaa! Meillä on 2 lasta ja takapenkki täysi istuimista. Aivan älytöntä. Kaverille on syntymässä kolmas ja ne ihmettelee, että mihinhän sen vauvan tunkee, kun kaukaloissa ja istuimissa on kauhea asetteleminen eikä katollekaan voi laittaa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Meiltä löytyy vähän vanhempi Volvo. Viime aikoina akuutti tilaongelma on pikkuisen helpottanut, kun takapenkille ei tarvitse mahduttaa kolmea tenavaa turvaistuimissa, vaan keskimmäisen voi jo jättää ilman istuinta. Vaikkei keskelläistuja mikään isokokoinen ole, niin ei ole yhtään liikaa tilaa.

Esikoisen syntymän jälkeen meille valittiin autot sillä periaatteella, että niiden apukuskin turvavyö on riittävän pitkä vauvan turvakaukalolle. Ei ole sekään vanhemmissa autoissa mikään itsestäänselvyys...

Mies tutkii moottorin tehoja ja ruostevaurioita, minä teen valintani auton värin (!) ja turvavöiden perusteella :D.

Raija kirjoitti...

Näinpä Anu ja Inka, meillä oli ennen 240 volvo ja siinä takapenkin selkänoja on takapyörien kotelojen takia kaareva, sinne oli aivan turha kolmea istuinta edes haaveilla, minä kun istuin siellä kahden turvaistuimen lisäksi, olin hartiat solmussa enkä ole edes mikään iso ihminen. Meillä kun uudempaa sitten haettiin oli selvää, että sisätilojen pitää olla isommat.
Tuon V70 takapenkille mahtuu hyvin kaksi turvaistuinta ja minä, turvavöiden käyttö vain tulee hankalaksi. Ja nyt sitten kolmen turvaistuimen kanssa, se on suorastaan raivostuttavaa.
Ärsyttävää kun mainoksissa aina kehutaan tavaratilan suuruutta ja sisätilojen muunneltavuutta, vaan eipä kukaan suunnittelija ole ajatellut miten turvaistuimet saa asennettua ja vielä tärkeämpää, kuinka niiden käyttö olisi mahdollisimman joustavaa.