Mitä on tullut opittua

22.10.2007

Siis aiheesta digikuvaus :)
Otin kuvia eilisestä rannekorusta ja tässä näette eron. Kuvia ei ole muuten käsitelty kuin rajattu ja terävöitetty, valoisuudet ja kontrastit ovat täysin kameran ansiota.




Ja mainittakoon, että kamera ei ole mikään huippu luokan peli, vaan 4.1 megapikselin kamera. Nyt kun noita digikuvaus kirjoja olen lukenut, olen löytänyt omasta kamerastamme mm valkotasapainon, josta siis saa säädettyä värintoistoa riippuen kuvaushetken valosta, eli aurinko, varjo, hehkulamppu, loistelamppu, manualinen ja automaatti.

Ylläolevista kuvista siis tämä alempi on nyt uusilla opeilla napattu. Eli valkotasapainosta on valittu loisteputki, valoisuutta on lisätty (kamerasta löytyy sellainen kuin EV compensation) ja tietysti käytössä on super Macro.

Super Macroa olen käyttänyt aina, ongelmana on lähinnä ollut pimeät kuvat, joita on joutunut käsittelemään runsaasti. Tästä kuvaparista käy nyt hyvin ilmi, miten pienellä säädöllä kuvasta tulee paaljon parempi.

Tuo ylempi kuva on sama kuin edellisen postauksen kuva, postaukseen olen vain joutunut kuvankäsittelyllä lisäämään valoisuutta ja kontrastia.

6 kommenttia:

Mags kirjoitti...

No voi wau, mikä ero kuvissa!
Aivan kuin eri koru, kun värit näkyy oikein!
-Joskohan minunkin kamerasta löytyisi noita nippeleitä ja säätöjä!?!

Anonyymi kirjoitti...

Kunpa olisin yhtä viitseliäs oman kamerani kanssa. Äkkiä vaan pitää valmista saada..:) Eilen muuten kuvailin loisteputkien valossa ja tuli merkillisen hyvän värisiä kuvia, vaikken niitä mihinkään esille sitten kelpuuttanutkaan.

Pitää ehkä joskus ajan kanssa kans perehtyä. :o)

Raija kirjoitti...

Mags, kyllä varmaan sunkin kamerasta löytyy erilaisia asetuksia.
Ankka, kuule sama vika äkkiä pitää saada valmista, mutta alkoi pännimään tuo kun kuvat on niin tummia ja en millään viitsis aina niitä käsitellä, kun sitten seuraavaks helmien värit on metsässä.

Anonyymi kirjoitti...

Huima ero kuvissa... täytynee tutustua kameraani kunnolla... kääk... minun kamera on vain 3.2 megapikselin... olisikohan aika vaihtaa... :)

Raija kirjoitti...

Patina ollos huoleton pärjäät kyllä tuollakin pikselimäärällä. Eihän näissä tietsikoiden näytöissä ole lähellekään noin suuri pikseli määrä eli kyllä 3.2 megaa riittää. Se vaikuttaa siihen, jos haluat suurentaa kuvia niin sitten mahdollisimman suuri megapikseli määrä. Odottappas vaklaan kirjasta elikkäs 3.2 MP:n tarkkuisella kameralla saat tarkkoja 13x18cm kuvia. Eli pikkuisen kymppikuvia isompia, niin tarviiko sitä paljon isompia kuvia? Sitten jos tuosta joutuu suurentamaan niinsitten alkaa laatu heikkenemään.

Anonyymi kirjoitti...

No on eroa!

Onkohan munkin pakkoa alkaa lukemaan ohjekirjaa? Ei jaksaisi ja ehtisi millään.